Wandelen op de Veluwe (klik op de routes)


Harskamperdennen is een unieke uitvalsbasis voor wandelingen direct vanaf het kampeerterrein. Op 200 m. van het terrein zijn twee uitgezette paaltjes wandelingen van 3,5 en 6 km. afstand. 
De mooisteroutes.nl heeft bij ons fraaie routes uitgezet van 13 km, genaamd COTEVICK en twee routes vanuit Kootwijk van 11 km, genaamd EINDELOOS en ZANDVLOED van 14 of 18 km. (alle 3 routes staan ook op onze GPS apparaten)

WIJ VERHUREN onze GPS apparaten (Garmin etrex 10).

Harskamperdennen ligt aan het Veluwe Zwerfpad van 357 km. Dit zwerfpad is opgedeeld in een aantal deelwandelingen bij ons in de buurt zoals Het Kootwijker Zand (wandeling van 14 km) een must om te bezoeken en ligt hier 2,5 km. vandaan, zo zag de Veluwe er ruim honderd jaar geleden uit. Of Hoog Buurlo (wandeling van 16 km) bij Radio Kootwijk is zeer aan te bevelen! Wat te denken van de Asselse Heide (wandeling van 15 km) tussen Kootwijk en Hoog Soeren!


 

...en dan zijn er ook nog de Klompenpaden......

Wat zijn Klompenpaden?
Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze gaan zoveel mogelijk over historisch tracé en voeren over onverharde paden via boerenland en landgoederen.
Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van hun omgeving. Met deze wandelroutes hopen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij te dragen aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.
hieronder een aantal nabij gelegen Klompenpaden;

 het Beek en Bultpad (9 km)
 het Eeskoterpad (15 km)
 het Harscamperpad (13 km)


en verder;

...wel eens gehoord van de zogenaamde Trage Tochtwandelingen, zoals deze in Kootwijk van 16 km of op het park de Hoge Veluwe van 16 km of het Wekeromse Zand van 13 km? Doen hoor!

...en dan nog een Groene Halte wandeling met het OV naar het Deelerwoud een wandeling van 15 km;
 Er zijn geen berichten binnen deze categorie.