Nederlands
 • Nederlands
 • English
 • Deutsch
 • Regio

  Ontdek Gelderland, de grootste provincie in het midden van Nederland met zijn 4 regio’s waaronder de Veluwe, een regio rijk aan ontdekkingen: een alomtegenwoordige natuur met gevarieerde landschappen tussen duinen, heidevelden, bossen en meren… Ontdek ook de lokale gastronomie, proef de typische gerechten van de streek en de beste streekproducten…

  Om te ontdekken – de must-sees van de regio

  De natuur in haar zuiverste vorm
  Natuurgebieden

  Nationaal Park De Hoge Veluwe – 7 km

  Ontdek Nationaal Park De Hoge Veluwe, het grootste nationale park van Nederland. De ingang in Otterlo ligt op slechts 10 minuten rijden van de camping. De aangenaamste manier om dit park te ontdekken is per fiets, het park beschikt over meer dan 40 km fietspaden en leent zijn bezoekers gratis fietsen uit om de gevarieerde landschappen en de wilde dieren die het park bewonen te ontdekken.

  Favoriet: Wilde dieren spotten tijdens een safari met de parkwachter. Ontdek de magische plekken van het park. In de zomer worden er speciale safari’s voor kinderen georganiseerd.

  Veluwezoom Nationaal Park – 35km

  Nog een nationaal park dat het bezoeken waard is: Het Nationaal Park Veluwezoom is het oudste nationale park van Nederland. Het is de thuisbasis van een verscheidenheid aan flora en fauna. Heuvels, bossen, heidevelden en stuifduinen. Het park is toegankelijk te voet, met de fiets of te paard. Met een beetje geluk kunt u tijdens uw bezoek zelfs een hert of een everzwijn tegenkomen.

  Tip: Vergeet niet de Posbank te beklimmen, een 90 m hoge heuvel met een adembenemend uitzicht.

  Passiflorahoeve vlindertuin

  De tuin is gevestigd in een oude boerderij en bestaat uit 5 vlinderkassen. U vindt er ook een verscheidenheid aan flora: Passiflora, Fuchsia, Hibiscus, Dahlia, Iris, Lelies…

  Cultureel erfgoed
  De vakantie is ook een gelegenheid om andere culturen en tradities te ontdekken.

  Kröller-Müller Museum – 10km

  Neem in het hart van het Park De Hoge Veluwe even de tijd om de werken van het Kröller-Müller Museum voor Moderne Kunst te bekijken. Het museum heeft een indrukwekkende collectie werken van kunstenaars als Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan, waaronder de grootste privécollectie werken van Vincent van Gogh ter wereld.

  Burgers’ zoo-25km

  Kom weer in contact met de natuur tijdens uw bezoek aan deze bijzondere dierentuin. 45 hectare zijn gewijd aan de instandhouding van bedreigde diersoorten. U vindt hier nagebootste natuurlijke verblijven: de Afrikaanse savanne, woestijn, mangrove, Aziatisch regenwoud en koraalrif… Ontmoet olifanten, panters, gorilla’s, giraffen, leeuwen, slangen en haaien tijdens uw bezoek.

  Radio Kootwijk – 17km

  Midden in een woest landschap, tussen heidevelden en zandverstuivingen, het Kootwijkerzand, verrijst het wonderlijke gebouw van Radio Kootwijk.

  Apeldoorn -27 km

  De stad Apeldoorn op de Veluwe, vroeger de residentie van de koninklijke familie, is een echte mix van cafés, restaurants, kunst en cultuur. De stad is ook bekend om zijn koninklijk paleis: Het Loo

  Fietsen en wandelen

  Ontdek de Veluwe te voet of met de fiets door de verschillende routes vanaf de camping te volgen. Bij de ingang van de Harskamperdennen zijn er twee bewegwijzerde wandelroutes van 3,5 en 6 km.

  Favorieten: Het Speulderbos en het ‘bos van de dansende bomen

  Lokale gastronomie

  De Veluwe is een culinaire bestemming. Ontdek de vele boeren en producenten van biologische streekproducten. Een deel van de regio heeft zelfs de bijnaam “Food Valley” gekregen vanwege de keur aan restaurants, waaronder restaurants met Michelin-sterren. In 2021 opende het World Food Center haar deuren in Ede, waardoor er nog meer manieren zijn om de culinaire-industrie in deze unieke regio te leren kennen en ervaren.

  Geitenboerderij De Groote Stroe – 6 km

  De boerderij biedt een breed scala aan biologische boerengeitenkazen. Het is mogelijk de kaasmakerij te bezoeken en een ochtend met de geiten te wandelen.

  Akkers in wekerom

  Ontdek een typisch Veluwse boerderij in het dorpje Wekerom.