Nederlands
 • Nederlands
 • English
 • Deutsch
 • De Harskamperdennen krijgt een make-over en opent in de zomer van 2023 haar deuren.
  Meer informatie volgt binnenkort op Huttopia De Veluwe.

  Camping Harskamperdennen

  Welkom in de natuurlijke omgeving van Camping Harskamperdennen, genesteld in het hart van een dennenbos sinds 1961. Verblijf op loopafstand van de nationale parken Hoge Veluwe en Veluwezoom. Ontdek onze verschillende staanplaatsen voor tenten, caravans, campers en busjes.

  Wilt u van de natuur genieten zonder comfort op te offeren? Onze volledig uitgeruste accommodaties zijn perfect voor een stressvrij verblijf!

  FAVORIETEN

  Camping Harskamperdennen is volledig autovrij. Zo kunt u op de camping veilig fietsen. Ideaal voor een rustige gezinsvakantie en voor mensen die van een langzaam leven houden!

  Aan alles is gedacht voor kinderen, ontdek de trampolinezone, de zandbakken, de aquatische zone, de waterspelen en de verschillende speeltuinen!

  Een hondvriendelijke camping: kom kamperen met uw hond op onze speciaal gereserveerde plaatsen.

  De overdekte kampvuurplaats om te genieten van gezellige momenten met andere kampeerders!

  Kamperen onder de dennenbomen… in een unieke natuurlijke omgeving!

  Gelegen op ongeveer een uur van Amsterdam en Rotterdam, op de Veluwe in het hart van de Nederlandse provincie Gelderland. De ongerepte Camping Harskamperdennen heeft zijn authenticiteit behouden. Een perfecte bestemming voor een vakantie die nieuwe ontdekkingen combineert met een terugkeer naar de natuur.

  De geschiedenis van de camping

  De Harskamper grove den werd in 1850 geplant om als windbreker te dienen en het oprukken van het zand te vertragen. Op een paar minuten afstand van de camping is een drijfzandgebied, het Kootwijkerzand, bewaard gebleven: het is het grootste drijfzandgebied van West-Europa! Zo kunnen bezoekers zien hoe de Veluwe er meer dan 100 jaar geleden uitzag als gevolg van overbegrazing.

  Eind jaren vijftig vroeg de regering aan het Staatsbosbeheer om een ‘modelterrein’ voor verblijfsrecreatie te ontwerpen. In 1961 werden de poorten voor het eerst opengesteld en vandaag, meer dan vijftig jaar later, wordt er nog steeds gekampeerd.

  Een deel van de camping Harskamperdennen heeft de status van natuurcamping. Dit deel van de site is daarom verbonden aan Stichting De Groene Koepel. Deze stichting heeft een aantal criteria opgesteld waaraan een terrein moet voldoen om een natuurkampeerterrein genoemd te mogen worden. Daartoe behoren een natuurlijke ligging, respect voor de natuur en voor andere kampeerders, rust, privé-sanitair en een eigen ingang.

  Zie de plattegrond van de camping

   

  Toegang:

  Met de auto

  • Vanuit Amsterdam neemt u de A1 – afslag 17 – dan de N310 richting Houtvester van Het Hoffweg in Kootwijk
  • Vanuit Rotterdam, neem de A20, dan de A1 – afrit 17 – dan de N310 richting Houtvester van Het Hoffweg in Kootwijk
  • Vanuit Brussel, neem de E19 en de A27
  • Vanuit Essen, neem de A3, dan de A12 – afrit 26 – dan de N310 richting Houtvester van Het Hoffweg in Kootwijk

  Fietsers

  • Afrit 70 tot 150 m van de camping

  Route met openbaar vervoer

  • Reist u via station Ede/Wageningen, dan neemt u bus 107 (richting Putten), uitstappen bij halte Hoog Buurloseweg. Als u via station Arnhem reist, neemt u bus 105 (richting Barneveld).